Cep herkülü Domi

Dominika Cibulkova2

Yeni bir Grand Slam finalistimiz var. Agnieszka Radwanska ile karşılaşan Dominika Cibulkova, baştan sona domine ettiği maçı 6-1/6-2 ile kazanarak finale yükseldi.

Geçen yıl dört grand slam’de toplam beş maç kazanabilen Cibulkova, bu hafta adeta kendini yeniden buldu. 2009 Fransa Açık’ta yarı final gören ancak slam kariyeri çok istikrarsız olan Slovak tenisçi, üçüncü turdan itibaren kendisinden yüksek seribaşı tenisçilerle karşılaştı ve hepsini devirmeyi başardı. 1989 doğumlu raketin kazandığı altı maçta rakiplerinin toplam Grand Slam sayısı 7’ydi.

Çeyrek finalde son şampiyon Victoria Azarenka’yı harika bir tenis sergileyerek mağlup eden Radwanksa bugün oldukça tutuktu. Cibulkova’nın agresif oyunu karşısında hiçbir silahını çalıştıramayan Polonyalı tenisçi, servislerini arka arkaya kaybedince kendini toparlamakta da güçlük çekti.

Karşılaşmayı kısa bir sürede bitiren 1.61’lik Domi, finalde 1.72’lik Li Na ile karşılaşacak. Son yılların en kısa boylu final mücadelesi cumartesi günü oynanacak.

1 responses to “Cep herkülü Domi

Yorum bırakın