Federer’in bir evi de Dubai

Roger Federer_ATP Dubai

ATP Dubai finalinde Tomas Berdych ile karşılaşan Roger Federer, maçtan 3-6/6-4/6-3 ile galip ayrılarak muhteşem bir zafere imza attı.

Yarı finalde Novak Djokovic ile karşılaşan ve bir set geriye düşmesine rağmen üç sette galibiyete ulaşan İsviçreli raket, final maçında da geriye düşse de karşılaşmayı bırakmadı.

Maça iyi giriş yapan dünya 8  numarası servis kırarak avantajı elde etse de, Berdych arka arkaya oyunlar kazanarak ilk seti hanesine yazdırdı. İkinci setin beşinci oyununda servis kırarak tekrar öne geçen Berdych’e hemen bir oyun sonra cevap veren Federer, 5-4 öndeyken tekrar rakibinin servis oyununu çaldı ve maçı karar setine götürdü.

Son sette dördüncü oyunda servis kırarak avantajı elde eden İsviçreli, bu avantajını maçın sonuna kadar sürdürdü ve Dubai’de altıncı şampiyonluğunu elde etti.

Son şampiyonluğunu geçen yıl haziran ayında elde eden ve 2013’teki tek turnuva zaferi bu şampiyonluk olan Federer böylece 2014’ü daha erken açmış oldu.

Daha da önemlisi Federer 78. kariyer şampiyonluğunu kazanarak, bu kategoride John McEnroe’yu geride bıraktı ve üçüncülüğü tek başına ele geçirdi. Bu istatistikte 1 numarada Jimmy Conners, 109 şampiyonluk 1., Ivan Lendl ise 94 zaferle ikinci sırada.

Yorum bırakın