Haftanın Menüsü: 24 Şubat – 2 Mart

ATP

Dubai: (Sports TV) Bu hafta kadınların işgal ettiği Dubai’de pazartesiden itibaren erkek raketler yerleşecek. Sağlam bir kadrosu bulunuyor. Son şampiyon Novak Djokovic, Avustralya Açık’tan sonra ilk defa burada sahne alacak. Kendisine kupa yolunda sorun çıkartmaya niyetli rakiplerin başında Roger Federer, Tomas Berdych ve Juan Martin del Potro geliyor.

Dünya 2 numarası bu turnuvayı son beş sezonun dördünde kazandı, araya giren tek isim 2012’de Federer oldu. Djokovic bu turnuvayı da kazanırsa, beş kez şampiyon Federer’i de yakalamış olacak.

Djokovic ile Federer en erken yarı finalde karşı karşıya gelebilecekler. Sırp raketin ilk tur rakibi Denis Istomin, İsviçreli’ninki ise Benjamin Becker.

ATP DUBAI RESMİ SİTESİ 
ATP DUBAI ANA TABLO 

Sao Paulo: Bu sezon ilk kez düzenlenen ATP Rio’daki sorunların ardından tenis aynı ülkenin farklı bir şehri olan Sao Paolo’ya taşınacak. Burada katılan isimler pek heyecanlandırmıyor. 1 numaralı seribaşı, dünya 12 numarası Tommy Haas. Onu Nicolas Almagro, Marcel Gronallers, Juan Monaco takip ediyor. Son şampiyon Rafael Nadal ise haftayı pas geçiyor.

ATP SAO PAULO RESMİ SİTESİ 
ATP SAO PAULO ANA TABLO

Acapulco: (Sports TV) Yine Dubai gibi heyecanlandıran bir turnuva. İlginçtir ki burada da son şampiyon Rafael Nadal.(Şu turnuva tarihleri ile oynanınca kafalar karışıyor).  1 numaralı seribaşı bu hafta Rio’da yarı finalde elenen David Ferrer. İspanyol belki topraktan serte geçiş yapacak ama  daha merakla beklenen isim Andy Murray.  Britanyalı raket Eylül’deki ameliyatının ardından bir türlü eski ritmini yakalayamadı ve zaman onun karşısında.

John Isner, Grigor Dimitrov ve iki haftadır iyi oynayan Ernests Gulbis diğer dikkat çeken isimler.

ATP ACAPULCO RESMİ SİTESİ
ATP ACAPULCO ANA TABLO

WTA

Acapulco: Meksika’daki turnuva karma. Yani kadınlar da erkekler beraber aynı anda oynuyor. Avustralya Açık finalisti Dominika Cibulkova 1 numaralı seribaşı olarak arzı endam edecek. Yine aynı turnuvada parlayan Eugenie Bouchard (ki geçen hafta Dubai’de elemeleri geçememişti) iki nolu seribaşı. Bu ili raket dışında ilk 20’den tenisçi bulunmuyor. Son şampiyon Sara Errani bu haftayı turnuva oynamadan geçecek.

WTA ACAPULCO RESMİ SİTESİ
WTA ACAPULCO ANA TABLO

Florianópolis: Yine düşük profilli bir WTA turnuvası. Bu yıl ikincisi düzenleniyor. İlk 30’dan sadece bir isim katılıyor. Carla Suarez Navarro’nun 1 nolu seribaşı olduğu turnuvada İspanya’nın yükselen yıldızı Garbine Muguruza, bu hafta Rio’da final oynayan Klara Zakoplaova, Grand Slam şampiyonu Francesca Schiavone ve son şampiyon Monica Niculescu gibi isimler var.

WTA FLORIANOPOLIS RESMİ SİTESİ 
WTA FLORIANOPOLIS ANA TABLO 

3 responses to “Haftanın Menüsü: 24 Şubat – 2 Mart

  1. Turkiye’de tenisi takip edebildigimiz cok fazla site yok. Bunun icin sizi keyifle takip ediyorum. Fakat bu hafta inanilmaz seyler oluyor tenis dunyasinda ve tek bir haber yok. Bunun tam bir hayalkirikligi oldugunu soylemeliyim.

    • Farkındayım ancak artık turnuvalardan haberler giremiyorum buraya. Tek başıma baktığım bir site burası ve iki haftadır başka bir işte (yine spor üzerine) çalışıyorum. Hem oraya hem buraya yazacak güç kalmıyor. Burası para kazanmayan bir site. Daha çok bir blog. O yüzden burayı daha çok özel iş (röportaj, turnuva dışı haberler ya da haftalık menü) girmek için kullanacağım. Turnuvalardan haberler için Spor365.com’u takip edebilirsiniz.

      Çok teşekkürler eleştiri için.

      • Tahmin ettigim gibi cok naziksiniz. Bu bizim icin uzucu bir haber. Keske bu blogla da para kazanmanizi saglayacak bir yontem bulunabilse. Bu ay benzer sekilde kotu haber aldigim ikinci sitesiniz.
        An itibaren Federer Dubai’yi kazandi. Sampiyonluk seramonisini izliyorum. Federer’in ucuncu sete kadar tam bir ritim bulamadigi bir mac oldu. Berdych bu yilki iyi oyununu surdurdu ama Federer 3-6 6-4 6-3 ile maci 2-1 almayi basardi ve bu yilki ilk sampiyonlugunu kazandi.
        Bu haber de benden olsun;)
        Size basarilar diliyorum. Yine de bizi cok ihmal etmeyin lutfen.

Yorum bırakın